Verslag Familieraad

Gepubliceerd op 22 juni 2022 om 11:54

FAMILIERAAD VERSLAG

 

Datum: 08-06-2022

 

Tijdstip: 19.30-21.00

 

Lokatie: Lokaal Dienstencentrum Het Sluisken

 

Aanwezigen:

 

 • OCMW Brecht: Frank Willeme, , Lies Dictus, Marleen Augustijns, Miranda Van Santvoort, Kathleen Somers, Sofie Joris,

 

 • Familieleden : Erik De Beuckelaer (François De Beuckelaer); Lut Van Looveren (Stefanie Floren), Gina De Meyer (Oscar De Meyer), familie Maria Ooms, familie Van Peer, Greet Verschueren (twee personen), Veerle Berto (Lydia Van den Eynden), Maria Van Gestel (Jos van Dijck), familie Brughmans-Schoepen (Juliette  Orban), Hugo Bogaerts (Josefien Luyckx), Marleen Verheyen (Van Tichelen), Arlette Tollet (Raymond Prodan), Rita Rombouts (Maria Goossens), Maria Schrijvers en Magda Mertens (Nelly Peeters), Raymond Van Der Jonckheid (Boogaerts), Kathelijn Strijbos (Elisa Knaepkens),  Francine en Ingrid Goosens (Maria van Dijck), Maria Christiaansen (Jan Goris), Nancy Balemans (Hein Balemans) en Mario en Willy Van Meel (Maria Gruythuysen)

 

 

Verontschuldigd:

 

 • Rie Arnouts, Joris Van Minnebruggen

 

Agendapunten:

 

 • Bouwwerken: plaatsing container einde gang Vlindertuin voor stockage linnen.

Deze werken zullen wellicht nog voor het bouwverlof aanvatten. Op het einde van de gang van de afdeling wordt het buitenraam uitgebroken, omgebouwd tot deur. Aan de achterzijde op de parking komt er een container (op hoogte) waarin het linnen gestockeerd kan worden.

 

 • Nieuwbouwplannen: het lokaal bestuur zal voor eind 2024 plannen klaar hebben voor de (ver)nieuwbouw van het huidige woonzorgcentrum. De realisatie van deze plannen zouden afgerond zijn voor eind 2027.

 

 • Terugblik coronaperiode: korte toelichting over de afgelopen twee jaar; vanuit de voorziening veel respect voor het geduld en begrip en discipline in het naleven van de moeilijke voorschriften; een pluim voor de inspanningen van personeel.

 

 • Scheermachines/hoorapparaten/brillen e.a.: de variëteit aan modellen, onderdeeltjes en onderhoudsprocedures zijn zo uiteenlopend dat we aan de familie vragen om mee in te staan voor onderhoud (vervanging batterijen, onderdeeltjes, e.a.). ook voor kiezen en passen monturen brillen doen we beroep op familieleden

 

 • Varia vanuit de familieleden:

 

 • Linnen: doorlooptijd afhalen persoonlijke was en het gefractioneerd terugbezorgen; het duurt soms lang voor het persoonlijk linnen terugkomt. Wat afgehaald wordt komt soms in verschillende leveringen terug en dat is voor de familie en/of bewoner niet altijd goed opvolgbaar.

Niet alle kledij volgt hetzelfde was procedé. Daardoor kan er een verschil zitten op de data van teruglevering.  De opvolging kan door onze  administratieve medewerkers via een toepassing van de wasserij Clova nagekeken worden mocht er twijfel zijn of alle stukken terug zijn uit de wasserij.

 • Cafetaria: verschillende vragen om cafetaria terug te openen op zondag; wordt aan gewerkt.

Na corona zijn er verschillende vrijwilligers weggevallen. Een warme oproep voor vrijwilligers.

 • Werking zonneschermen: bij felle zon sluiten de zonneschermen automatisch; soms gaan ze ongevraagd – en ondanks fel zonlicht –terug open;

Er zijn ook windmeters die de zonneschermen tegen te felle wind beschermen. Boven een bepaalde windsnelheid (kans op schade) gaan die terug omhoog.

 • Rundvlees op de menu: biefstuk en rundsbraadstukken kunnen onvoldoende tot in de kern worden verhit en mogen niet geserveerd worden vanuit een grootkeuken;

Er zullen gerechten waarin rundsgehakt wordt verwerkt op de menu komen.

 

 

Zonder coronaperikelen is er opnieuw een familieraad in het najaar. Datum en locatie volgen.

 

Brief/familieraad

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.