Corona maatregelen

Gepubliceerd op 13 januari 2022 om 20:25

                                                                                                                                                                      Brecht, 13 januari 2022

 

Beste familie, bezoeker, bewoner,

 

Er zijn strengere maatregelen in de woonzorgcentra. Een aantal onder u hebben reeds gemerkt dat onze personeelsleden, vrijwilligers, bezoekende huisartsen en andere hulpverleners overschakelt zijn naar een ander type mondmasker. Deze zogenaamde FFP2-maskers houden nog meer mogelijke coronadeeltjes tegen en beschermen kwetsbare bewoners tegen infectie. Deze bijkomende inspanning moet voorkomen dat de uiterst besmettelijke variant Omikron opnieuw slachtoffers maakt in de woonzorgcentra.

 

Het Agentschap registreerde ondertussen uitbraken in een zestigtal woonzorgcentra. Voor ondertussen meer dan dertig woonzorgcentra is er eveneens een aanzienlijke uitval van personeelsleden waardoor de zorg voor de bewoners in het gedrang komt. Vandaar dat we u als bezoeker, familie en medebewoner uiterst dringend oproepen om de hygiënemaatregelen meer dan louter plichtsbewust op te volgen en dit in het belang van uzelf, uw familie, de vrijwilligers en het personeel.

 

In het kort een overzicht van wat van uiterst belang is om besmetting met het virus te voorkomen:

 

 • Kom NIET OP BEZOEK indien:
  • je symptomen van covid hebt, laat dan een PCR test afnemen;
  • je een Covid 19 infectie hebt, je mag gedurende minimum 10 dagen niet op bezoek komen;
  • je een hoog risicocontact hebt opgelopen, je mag gedurende 10 dagen niet op bezoek komen, ongeacht je vaccinatiestatus.

 

 • Draag ALTIJD en gedurende het bezoek (ook op de KAMER) op een correcte manier een nieuw, zuiver chirurgisch mondmasker (mondmaskerplicht voor kinderen vanaf zes jaar). Bij voorkeur adviseren wij een FFP2-masker aan; zij beschermen niet alleen de bewoner beter maar ook uzelf. Schaf voor uw bezoek bij de apotheek FFP2-maskers aan.

 

 

 

 

Lees verder op de volgende bladzijde

 • NOOIT meer dan TWEE bezoekers tegelijkertijd op bezoek in het woonzorgcentrum (inclusief kinderen, kleinkinderen…)

 

 • Tijdens een bezoekmoment slechts één bewoner/bewonerskoppel bezoeken. Snel nog gedag gaan zeggen bij een andere bewoner KAN NIET. Verlaat via de kortste weg de voorziening; blijf niet langer dan nodig in het gebouw (blijven napraten met de buurvrouw/kennis kan u nog altijd buiten, in open lucht en op voldoende afstand).

 

 

 • Laat altijd de DEUR van de bewonerskamer tijdens uw bezoek OPEN. Deze variant blijft langer en in een meer besmettelijke vorm in de lucht hangen. Ventilatie/verluchting is meer dan ooit een noodzakelijke maatregel om besmettingen te voorkomen.

 

 • Handen regelmatig wassen/ontsmetten ALTIJD voor het woonzorgcentrum te betreden en elke keer indien u vermoedelijk verontreinigde zaken hebt aangeraakt (o.a. uw mondmasker, een zakdoek, deurklinken, enz…).

 

 

Het cafetaria van ons dienstencentrum blijft van 14  tot 16 uur voor bewoners en hun bezoek van het woonzorgcentrum, de serviceflats van Het Sluisken en de aanleunwoningen toegankelijk mits het voorleggen van een geldig CST (covid save ticket).

Ook hier geldt een strikte mondmaskerplicht. Pas op het moment dat u neerzit aan tafel mag het mondmasker af. Bewaar zo veel mogelijk voldoende afstand.

 

 

Hou het voor je bewoner, jezelf en onze vrijwilligers en personeelsleden veilig.

 

CRA-directie-hoofdverpleging WZC St.- Maria

Bron/brief

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.