Coronanieuws

Gepubliceerd op 7 mei 2020 om 13:22

Coronanieuws

Beste familie

Donderdag 23 april werden alle personeelsleden van het woonzorgcentrum Sint Maria getest op het coronavirus. Daarnaast testten we ook al de medewerkers van onze serviceflats, een aantal administratieve medewerkers, vrijwilligers actief in het woonzorgcentrum en de stagiaires.

De coördinerend en raadgevend arts, Lieve Peeters, de arbeidsarts van IDEWE en huisarts Beldé in samenwerking met de hoofdverpleegkundigen hebben deze toch niet te onderschatten klus op een halve dag geklaard.

In totaal werden er een kleine honderdtwintig medewerkers getest. De resultaten van de staalafnames die we met eigen testmateriaal naar het vertrouwde labo stuurden (vrijwilligers, stagiaires, personeelsleden van de serviceflats en een aantal administratieve medewerkers) waren vrijdag 24 april al gekend. Tot ieders opluchting bleek er op dat moment niemand drager van het virus.

Zondag 26 april kwamen de resultaten van de testen van het Agentschap toe. Ook daaruit bleek niemand besmet te zijn met het coronavirus. De tot op heden geteste bewoners (enkel bewoners met klachten) bleken ook allemaal negatief. We kunnen echter niet voldoende benadrukken dat dit een momentopname is.

De aangekondigde versoepelingsmaatregelen vanaf 4 mei en vooral vanaf 11 mei (iedereen terug aan het werk, intensiever gebruik van het openbaar vervoer en vanaf 11 mei heropening van handelszaken) houden ons echter scherp. De kans dat onze medewerkers alsnog (buiten hun wil om) besmet worden door hun gezinsleden die terug aan het werk gaan, en sommige van hun kinderen die vanaf 15 mei terug naar school gaan is niet ondenkbeeldig.

Je zal dus op de blog www.sintmariabrecht.be meer foto’s zien verschijnen met gemaskerde medewerkers. In het vooruitzicht van een hoger besmettingsrisico voor het personeel door de exit- maatregelen, verstrengen we de interne beveiligingsvoorschriften. De meest recente update van de richtlijnen voor de woonzorgcentra verplichten alle externe en interne medewerkers, vrijwilligers en geregistreerde bezoekers een chirurgisch masker te dragen.

Deze week hebben we ook iedereen van een stoffen mondmasker kunnen voorzien. Nogmaals van harte dank aan alle vaardige handen die de zelfgemaakte maskers hebben geschonken.

De risicovolle periode die we tegemoet gaan, maakt het op dit moment evenmin mogelijk om bezoekers toe te laten. Het bezoekverbod is alvast verlengd tot minstens 17 mei (en indien de coronacijfers ongunstig blijven, zal dit verbod ook na 17 mei aangehouden blijven).

Wij blijven jullie op de hoogte houden van wat er leeft in ons woonzorgcentrum. Telefonisch blijven we bereikbaar, om vragen te beantwoorden, te vertellen hoe het gaat met uw dierbare. Aarzel niet, we staan echt graag ter beschikking.

 

Hartelijke groet

 

Frank Willeme

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.